Geen aanrechtblad zo authentiek als het Belgisch hardsteen

Geen aanrechtblad zo authentiek als het Belgisch hardsteen

Ik vind het heerlijk om uitgebreid te rommelen in de keuken, sommige gerechten kies ik speciaal uit omdat ze uren aan voorbereidingstijd in beslag nemen. Ik hou ervan om verschillende dingen op het vuur te hebben staan, gerechten waar de smaak echt in moet trekken, gerechten die een volle smaak geven omdat alle ingrediënten met elkaar corresponderen, met elkaar een geheel nieuwe smaak creëren. Geen wonder dus dat ik er waarde aan hechtte een goed fornuis te hebben en een goede oven. Ik heb me er goed over ingelezen en ik heb een heel authentiek fornuis gekocht bijvoorbeeld en een ouderwetse gasoven. Ik geloof in die oude apparaten, die hebben nog een ander karakter waarmee je gerechten bereid worden, beter dan bijvoorbeeld een heteluchtoven, daar kan ik echt niet mee werken. Enfin, de rest van de keuken kon ook wel opgeknapt. Het enige wat ik heb laten zitten in feite zijn de tegeltjes aan de muur en de kastjes die al in de keuken stonden, die ik een mintgroene kleur heb gegeven. Het blad van het aanrecht heb ik laten vervangen door Belgisch hardsteen, wat het een heel mooi karakter geeft. Dit blad van Belgisch hardsteen kleurt de keuken, bij wijze van spreken dan, op een manier zoals geen ander blad dat kan, het geeft het echt z’n sfeer. Het Belgisch hardsteen is heel massief materiaal waarop het fijn werken is, veel beter dan ander materiaal. De vloer heb ik zelf gelegd, met grote vierkante witte en zwarte tegels, afgewisseld met elkaar. In feite heeft mijn keuken een heel oud karakter, echt in de stijl van de jaren dertig – wat goed bij mijn huis past want dit is ook de tijd waarin het gebouwd is oorspronkelijk.