Ga je verhuizen? Let dan hierop!

Verhuizen naar je nieuwe huis is natuurlijk erg leuk en veel mensen kunnen niet wachten totdat ze eindelijk hun nieuwe stulpje van hun dromen kunnen betrekken. Maar vóórdat dit zover is, moet er eerst nog worden verhuisd en dat is bepaald geen sinecure. Zeker wanneer je levenspartner en jij een drukke baan hebben, kan het inpassen van zo’n verhuizing behoorlijk lastig zijn.

buster-carGoed voorbereiden

Net zoals met eigenlijk alles in het leven, valt of staat een (goede) verhuizing bij een goede voorbereiding. Ook al heb je het dus druk: maak toch gewoon die tijd vrij om je verhuizing voor te bereiden door een goede planning te maken.

Dit betekent heus niet altijd en voor iedereen dat je zelf een bestelbus moet huren en zelf moet gaan sjouwen. Het kan natuurlijk wel, maar een verhuizing uitbesteden behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Echter moet ook zo’n verhuisbedrijf gekozen worden, dus vandaar dat dit wel degelijk bij de voorbereiding hoort.

De voordelen van de verhuizing uitbesteden zijn natuurlijk duidelijk. Het hangt er een beetje van af hoeveel je uitbesteedt (naar gelang je wens), maar je kunt er zelfs voor kiezen om je spullen in te laten pakken. Everything has a price. Wie betaalt, bepaalt.

Veelgemaakte fouten

Een goede voorbereiding voorkomt ook dat je sullige fouten maakt. Kennelijk schort het toch bij veel mensen aan een gedegen voorbereiding, want wist je dat dit veelgemaakte verhuisfouten zijn?

  • Je adres niet overzetten
    Als je je adres niet tijdig overzet, krijg je al je post nog op je oude adres binnen. Niet handig!
  • Geen goed inpakmateriaal in huis

Als je gaat verhuizen, moet je natuurlijk wel voor goede dozen, vulmateriaal (voor glazen en andere makkelijk breekbare dingen) en tape hebben.

  • Geen plek vrij om te parkeren

Dit betekent dat je voor elke doos verder moet lopen. Dat telt op! Zorg van te voren dus dat je een vrije parkeerplaats dichtbij je voordeur hebt door deze bijvoorbeeld met pionnen vrij te houden

  • Niet ontwateren van wasmachine

Als je de machine gaat verplaatsen zonder dit te hebben gedaan, komt het water er geheid op net het meest vervelende moment eruit stromen!