Een gietvloer: praktisch, maar ook bijzonder stijlvol

Een gietvloer wordt al lange tijd gebruikt in onder meer fabriekshallen, grote winkels en sportzalen. Inmiddels blijven de toepassingen van een gietvloer echter al lang niet meer beperkt tot deze vrij industriële, onpersoonlijke ruimtes. Ook in sfeervolle woningen of gezellige horecagelegenheden past een gietvloer bijzonder goed.

 

De vele mogelijkheden van een gietvloer

Een gietvloer is een vloer van kunststof die vloeibaar gegoten wordt op een ondervloer. De gietvloer wordt egaal aangebracht, waardoor deze volledig naadloos is. De kunststofsamenstelling kan verschillen per toepassing. In fabriekshallen wordt vaak gekozen voor een epoxy gietvloer, die enorm sterk is en zeer zwaar belast kan worden.

 

In woningen en horecagelegenheden wordt vaak gekozen voor een samenstelling die iets elastischer is, wat het loopcomfort ten goede komt. Tegenwoordig kunnen gietvloeren in vrijwel iedere kleur geproduceerd worden, waardoor een gietvloer altijd passend bij het huidige interieur gemaakt kan worden. Op deze manier is het mogelijk om thuis een industriële, maar toch gezellige gietvloer te laten leggen.