Denk goed na over elektra aanleggen bij een verbouwing

Bent u van plan om uw woning te verbouwen? Waarschijnlijk bent u dan al druk bezig met het uitdenken van een nieuwe inrichting. Maar heeft u in uw verbouwplannen ook al nagedacht over het aanleggen van elektra? 

Goed nadenken over de aanleg van elektriciteit

Bij het verbouwen van een woning kunt u bijna niet ontkomen aan het aanleggen van elektriciteit. U heeft dit immers nodig om in een nieuwe slaap- of woonkamer gebruik te kunnen maken van verlichting en stopcontacten. Het is belangrijk dat u van tevoren goed nadenkt over het elektriciteit aanleggen. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar u kunt het ook overlaten aan een elektricien. Zij zijn zeer bekwaam en bedreven in het opstellen van een elektriciteitsplan. Deze professional kan u helpen door een elektriciteitsplan voor u op te stellen. 

Tips bij het aanleggen van elektra 

Het is belangrijk dat elektra op een correcte en veilige wijze wordt aangelegd. Het gaat immers om elektriciteit en u wilt niet te maken krijgen met een stroomstoring of kortsluiting met alle gevolgen van dien. Hieronder volgen een paar tips wanneer u ervoor kiest om zelf elektra aan te leggen: 

  • Leg de elektra gelijk aan tijdens de verbouwing. Dit is goedkoper dan dat u het later nog moet bijplaatsen;
  • Werk de leidingen eerst netjes weg in de vloer of de muur;
  • Zorg ervoor dat de ondergrond schoon is, zodat de elektriciteitskabels niet beschadigd raken tijden het aanleggen;
  • Leg de kabels niet te dicht tegen elkaar. Als de warmte niet goed weg kan, dan kunnen de kabels oververhit raken. Dit kan leiden tot kortsluiting. 

Hier vindt u meer tips over elektriciteit aanleggen.

Laat uw elektriciteit aanleggen door een specialist

Er kunnen behoorlijk wat dingen misgaan tijdens de aanleg van elektriciteit. Het is daarom aan te raden om een elektricien in te schakelen voor deskundig advies. Heeft u geen ervaring met elektra, dan is het niet verstandig om de aanleg zelf te doen. Schakel in dit geval onze elektricien in voor het aansluiten van elektriciteit. Of het nu gaat om een extra stopcontact, het aansluiten van lampen, het installeren van lichtschakelaars of elektra aansluiten in uw groepenkast, bij Volton bent u aan het juiste adres. De Volton elektriciens hebben ruime kennis en ervaring in het aanleggen van elektra. Zo bent u ervan verzekerd dat uw elektra veilig en kundig wordt aangelegd.