De voordelen van een vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming of vloerverwarming is een manier om een ​​gelijkmatig niveau van warmte in uw hele huis te bieden. Het kan worden gebruikt als het primaire verwarmingssysteem van uw huis, als aanvullend verwarmingssysteem om koude plekken te elimineren of als vloerverwarmingssysteem in badkamers. Hoe weet je of vloerverwarming geschikt is voor jou of dat hout op vloerverwarming überhaupt wel mogelijk is? We hebben de voor- en nadelen van vloerverwarming uiteengezet om u te helpen beslissen.

Voordelen

Energiezuinig: het eerste grote voordeel van vloerverwarming is dat het zeer energiezuinig is. Omdat het systeem alleen hoeft te werken bij een temperatuur van 84 graden Fahrenheit, verwarmt het het hele huis gelijkmatig tegen lage kosten, zonder koude plekken. Een elektrisch vloerverwarmingssysteem zorgt voor een gemiddelde besparing van 15 procent op de stookkosten.

Werkt met elke vloerbedekking: vloerverwarming werkt goed met alle soorten vloerbedekkingen. Hiermee kunt u uw huis volledig ontwerpen zoals u wilt of behouden hoe u het al heeft. Hout, tapijt, laminaat, tegels, steen en meer kunnen allemaal worden gebruikt met elektrische vloerverwarming.

Moeiteloos in gebruik en eenvoudig te installeren: een vloerverwarmingssysteem vereist geen inspanning. Het is ook eenvoudig te installeren, vooral als het onderdeel is van een bouw- of renovatieproject. Eenmaal geïnstalleerd, heeft elektrische vloerverwarming weinig tot geen onderhoud nodig. Door het verwarmingssysteem aan te sluiten op een slimme of programmeerbare thermostaat heb je volledige controle over de temperatuur.

Laat allergenen niet circuleren: elektrische vloerverwarming is beter voor de luchtkwaliteit van uw huis, in tegenstelling tot traditionele thermische verwarmingssystemen. Het systeem bevindt zich onder de vloerbedekking en gebruikt geen verstuiver die vuil, stof, pollen en andere allergenen door uw huis kan laten circuleren.

Duurzaam, betrouwbaar en comfortabel: met de juiste zorg en onderhoud kan een vloerverwarmingssysteem langer meegaan dan een oven , met een levensduur tot 35 jaar! Het vloerverwarmingssysteem verwarmt kamers vanaf de vloer. Dit geeft u de vrijheid om meubels te plaatsen waar u maar wilt, omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het blokkeren van ventilatieopeningen of plinten. Vloerverwarming is ook stil. Het hoeft niet te worden in- of uitgeschakeld, wat minder geluid en constant comfort betekent.Kijk vergelijk voorafgaand aan het kiezen voor een verwarmingssysteem natuurlijk eerst even naar het verschillende van de vloerverwarming kosten.