De beste raambekleding voor elke ruimte

Je raam dient bedekt te worden, dat is een ding dat vast staat. Hoe je dat gaat doen, staat nog niet vast. Integendeel; het staat zo wankel als het maar kan. Daar gaan we echter verandering in brengen. We gaan je namelijk in deze blog vertellen welke raamdecoratie zich het beste leent voor een bepaalde ruimte. Zo behandelen we de woonkamer, de keuken en de slaapkamer. Je hele huis is hiermee gedekt en voorzien van de allerbeste raamdecoratie. 

Woonkamer

De woonkamer is een plek waar jij je helemaal thuis voelt. Je wil je kunnen afsluiten van de wereld en even goed tot rust komen. Mensen die even vanaf de straat naar binnen gluren als jij heerlijk op de bank in je Mickey Mouse pyjama ligt, zijn daarmee niet welkom. Je kunt daarom het beste kiezen voor raambekleding die goed je raam afdekt. Je kunt het beste kiezen voor iets als plissé gordijnen. Deze gordijnen zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, dekken goed af en zijn daarmee dus zeer functioneel. Ze werken vaak met een kettingconstructie; je hijst ze op en je laat ze afdalen met een ketting. Ze zijn ook beschikbaar met verduisterende elementen, maar dit is op zich niet nodig in de woonkamer. Mocht je af en toe in de woonkamer willen slapen, kun je dit natuurlijk altijd doen. Daarnaast zijn ze beschikbaar in vele soorten, maten en kleuren; dit maakt ze een optie in elk interieur, de beste optie als je het ons vraagt.

Keuken

In de keuken sta jij lekker te kokkerellen. Een biefstukje te bakken voor het avondeten als er gasten komen, of een omelet als je op zondagochtend in je badjas wakker wordt. Je gasten of de postbode zien aankomen is dan misschien wel handig. Iets als jaloezieen is dan perfect. Je kunt er even snel doorheen kijken, maar je kunt ze net zo goed weer afsluiten. Niemand anders kan er doorheen kijken, dus blijf maar op je gemakkie in je badjas staan hoor!

Slaapkamer

De slaapkamer moet, als je goed wil slapen dan, donker en koud zijn. Zo slaap je het beste volgens meerdere onderzoeken. Of je kamer koud is en hoe je dit doet, bespreken we níet in deze blog. Het donker maken van je kamer wel. Dit kun je makkelijk doen met rol- of plissé gordijnen. Gemakkelijk te bedienen, stijlvol en verduisterende opties; mooier kan het niet!