Buitenkant van je huis opknappen

Ken je dat gevoel? De binnenkant van de woning is volledig naar wens, maar helaas heeft de buitenkant een opknapper nodig. Het opknappen van je huis hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Je kunt met een aantal kleine dingen al een nieuwe touch geven aan je woning! We geven je een aantal tips hoe je je woning al in korte tijd een nieuw leven in kan blazen.

Schoonmaak

De buitenkant van je woning wordt blootgesteld aan de natuur, waardoor de kans groot is dat jouw woning vies kan worden door stof en zanddeeltjes. Met een hogedrukspuit krijg je deze deeltjes eraf en zorg je ervoor dat je woning schoner is. Let er wel op dat je met een hogedrukspuit ook de ramen opnieuw moet lappen en dat de deeltjes bij de buren terecht kunnen komen.

Een likje verf

Nee je hoeft echt niet je hele woning opnieuw te schilderen, maar een likje verf op kozijnen en deuren doet al wonderen. Vaak zijn dit de onderdelen die het huis ‘oud’ doen lijken door het afbladderen of verkleuren van de verf. Wanneer je besluit om de kozijnen en deur opnieuw te verven, zorg er dan voor dat je deze allereerst schuurt. Hierdoor worden oude verfresten weggehaald en blijft de nieuwe verf langer zitten!

Blikvanger

Je voordeur is de blikvanger van je woning. Dit is de eerste indruk die je kunt creëren, waarmee je ook meteen een stempel legt op de rest van je woning. Je kunt je deur opknappen door, wat hierboven verteld is, te schilderen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook raamfolie met huisnummer plakken van Sticker Atelier. Daarnaast kun je een mooie bloembak plaatsen voor de deur of andere accessoires plaatsen.