4x sfeerverlichting in en om het huis

Of je nou in een flat, appartement, rijtjeswoning of villa woont, we vinden het allemaal belangrijk om sfeer in en om het huis te creëren. Nu de temperaturen weer oplopen, we de winter goed en wel achter ons laten en de zomer in zicht komt, wordt de tuin weer klaar gemaakt voor de zomer. De sfeer die we in de winter binnen hebben gecreëerd, wordt naar buiten gehaald en daarmee ook de sfeerverlichting. Want waarom zou je de sfeerverlichting die je in de winter binnen hebt staan, niet gewoon naar buiten halen als de zon schijnt en de temperaturen het toelaten om tot ’s avonds laat te genieten van een wijntje met goed gezelschap op je eigen terras? Hieronder vind je 4x sfeerverlichting die zowel in het huis als buiten het huis zeer effectief zijn.

1.      Kaarsen

We merken het al een tijdje dat accessoires of meubelstukken die voorheen alleen binnen werden gebruikt, steeds vaker in de zomer naar buiten worden verplaatst. Kaarsen zijn hier een goed voorbeeld van. Kaarsen zijn niet alleen erg sfeervol, maar brengen ook nog eens warmte! Vroeger zagen we eigenlijk alleen maar witte waxinelichtjes, maar nu zien we ze in allerlei kleuren en maten. En ook de Bolsius kaarsen zijn niet meer weg te denken uit de schrappen van de Albert Heijn, Kruidvat en de HEMA. Combineer verschillende soorten, kleuren en maten voor een speels effect en je zult zien dat door deze kleine ingreep er, zowel binnen als buiten, direct sfeer ontstaat! Tip: zet de kaarsen op de grond of hang ze in zelfgemaakte kaarsenstandaards.

2.      Haarden en kachels

We zien ze steeds meer terug in interieurs. Van elektrische haarden tot gashaarden en alles daar tussenin. Ook haarden en kachels brengen enorm veel sfeer, waardoor we ze graag terug zien in zowel interieur als exterieur. Waarom een keuze maken als het ook beide kan? In de winter ideaal om bij op te warmen wanneer je net de kou hebt getrotseerd en in de zomer erg aangenaam om te genieten van het knarsende geluid van het hout in de haard terwijl u met vrienden dineert in de tuin. Bekijk hier de mooiste tuinhaarden (https://www.superkachels.nl/tuinhaarden).

3.      Spotjes

Ook spotjes zien we steeds vaker binnen en buiten. Waar ze binnen worden gebruikt als basisverlichting, worden ze buiten vaak gebruikt als accentverlichting. Plaats ze bijvoorbeeld in de keuken of in de tuin onder een boom om de groene takken op mysterieuze wijze te verlichten.

 

4.      Lichtsnoer

Rondom kerst zien we ze overal. Zowel binnen als buiten. Ze zijn er in diverse soorten en maten en sfeervol dat ze zijn! Ik heb het natuurlijk over het lichtsnoer.Tegenwoordig zien we ze niet alleen met kerst, maar het hele jaar door. We weten er altijd wel een plekje voor te vinden. Of het nou in de keuken, slaapkamer, woonkamer of in de tuin is.