Handige inbraakpreventietips voor woningen

Met een groeiend aantal woninginbraken in Nederland, wordt het steeds belangrijker om uw woning op de juiste wijze te beveiligen. Hoe zorgt u er momenteel voor dat u inbrekers buiten de deur houdt? In dit artikel geven we een aantal tips van een slotenmaker uit Amstelveen, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van woningen. De slotenmaker gaf onder meer aan dat veel mensen hun woning momenteel beveiligen met tweepuntsloten, terwijl driepuntsloten veel veiliger blijken te zijn. Controleer ook eens in uw eigen woning welk type sloten u momenteel gebruikt. Wellicht is het tijd om uw sloten te laten vervangen door een erkende slotenmaker bij u in de buurt?

 

Tip #1: kies voor bijzetsloten op uw ramen

Ramen zijn niet in iedere woning voorzien van stevige sloten. Zeker bij ramen die in de buurt van een regenpijp of plat dak zitten, is het essentieel om gebruik te maken van stevige sloten. De slotenmaker uit Amstelveen raadt consumenten aan om te kiezen voor bijzetsloten. Deze sloten worden aangeboden als insteek- en oplegsloten, waarbij het van uw raam afhankelijk is welk type sloten het meest geschikt is.

 

Tip #2: installeer optionele beveiligingscomponenten

Naast goede sloten op uw ramen en deuren kunt u kiezen voor de installatie van beveiligingscomponenten in uw woning. Beveiligingscomponenten worden in verschillende soorten aangeboden, denk aan bewegingssensoren, elektronische camera’s en magneetcontacten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk type beveiligingscomponenten het meest geschikt is voor uw woning.

 

Tip #3: vraag om advies van een slotenmaker

Tot slot kan het raadzaam zijn om een slotenmaker naar de beveiliging van uw woning te laten kijken. Een slotenmaker heeft doorgaans een ruime expertise in het beveiligen van woningen, waardoor de slotenmaker u van een passend advies kan voorzien. Laat een slotenmaker bijvoorbeeld kijken naar de beveiligingsrisico’s van uw woning. Op basis van het advies van een slotenmaker kunt u deze beveiligingsrisico’s aanpakken.